piątek, 18 kwietnia 2014

Pistacje z kremem // Pistachio with cream

Otworzyłam wczoraj szufladę z perłami i w oczy od razu rzucił mi się kolor pistacjowy. Jest on tak oryginalny, że nie potrzebował wielu dodatków. Tak oto powstały kolczyki pistacjowo-kremowe, na widok których mam ochotę wybrać się do cukierni :) Widzę je w zestawieniu z jakąś jasną letnią sukienką. Z powodzeniem pasowałaby również do sukni ślubnej :)
// I opened a drawer with pearls yesterday and I immediately grabbed few stachio pearls with the intention to make something from them. The pistachio colour is so unique itself that it didn't need a lot of additions. I matched it with creamy colour and the effect is that when I look at those earrings I feel like going to the cake shop :) I can see them with a beautiful, light-coloured summer dress. Even with a wedding gown :)





Jak starczy mi czasu zrobię do nich dziś jeszcze bransoletkę. Póki co zabieram się za klipsy do chabrowych butów :)
// If I have enough time I'll make the bracelet to match these earrings, but for now I'm going to make some shoe-clips for the navy-blue high-heeled shoes :) 

10 komentarzy:

  1. Ach, jak ja lubię u Ciebie bywać, już samo patrzenie sprawia mi wielką przyjemność:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Basiu za tak miłe słowa :) Cieszę się, że lubisz tu zaglądać :)

      Usuń
  2. Śliczne zestawienie kolorów i kształt, a to, że użyłaś tylu koralików i perełek daje tym kolczykom wiele uroku!

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudowne i bardzo urokliwe! Uwielbiam ten kolor :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki Aniu. Też bardzo lubię pistacjowy :) Mam nawet sukienkę w tym kolorze. A najbardziej lubię pistacjowe LODY!! :D

      Usuń
  4. Nazwa pasuje jak ulał, ja tu widzę chmurki lodów pistacjowych z bitą śmietaną, mniam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hehehe ;) pewnie na świątecznym stole i tak masz lepsze smakołyki :P

      Usuń
    2. Nic nie przebije lodów z bitą śmietaną :)

      Usuń
    3. A ja mam swoją wersję deseru lodowego - uwielbiam do grycanów waniliowych albo tiramisu dodać pokruszone HIT'y ;) Po prostu palce lizać!!! :)

      Usuń